IN NAME OF

Laat muren spreken
U kunt terecht voor zeer uiteenlopende merken behang, welke wij liever wandbekleding noemen.
Designs van hedendaags tot ver terug in de tijd tot 16e eeuws.
Van digitaal tot handdruk
Duro

is afkomstig uit Zweden en staat vooral bekend om zijn roldruk en krijtverftechnieken. Digitaal zult u dan ook niet tegen komen binnen dit merk. Dessins dateren al vanuit de Jugendstil tot aan hedendaagse patronen en worden nog steeds op traditionele machines van zo’n 100 jaar oud met roldruk geproduceerd. Zowel de gebruikte grondstoffen als ook de verwerking van het residu na het drukken, zijn allen natuur-vriendelijk en volledig cradle to cradle: niets wordt verspild, warmte wordt teruggewonnen aan het plaatselijke energie-bedrijf en het pulp wordt gescheiden van eventuele afvalstoffen en gerecycled tot isolatie voor woningen. DURO staat niet alleen voor duurzaam voor het milieu, maar zeker ook voor uw wanden! Nog een fijne bijkomstigheid: alle dessins ( en dus ook de collectieboeken) blijven altijd bestaan.
Adelphi Paper Hangings LLC ( USA )

opgericht in 1999, is een kleine, ambachtelijke producent van historisch wandbekleding ( behang ) , welke d.m.v. blokdruk techniek handmatig wordt vervaardigd voor o.a. musea en historische instellingen.
Adelphi Paper Hangings biedt wandbekleding aan die worden gereproduceerd met dezelfde handdrukmethoden en gebruikte materialen van rond 1720-1860.
Naast historische Amerikaanse, Franse en Engelse patronen welke uit hun eigen uitgebreide collectie originele behangpapieren komen, biedt Adelphi patronen aan die zijn gelicentieerd uit diverse historischearchieven.
In Nederland hebben we een aantal projecten afgerond, waaronder een rijksmonument in Haarlem.
Fiona Walldesign

het Deense Flügger welke is opgericht in 1897 zette in 1984 hun eigen merk Fiona Wall Design in de markt.
Alle behangen van Fiona zijn op non-woven basis en bied een verscheidenheid aan prachtige kleuren en designs. Er worden vele druktechnieken gebruikt voor het produceren van hun behangen en veel van de collecties kan men kleuren en designs met elkaar combineren, waardoor er een samenhang in de ruimte ontstaat.