ONZE MERKEN

 

 

Patricia Braune:

Na 20 jaar in de reclame als grafisch ontwerper en art director, begon Patricia aan een nieuwe carrière in oppervlakteontwerp en werd er al snel verliefd op. Ze werkt vanuit haar studio in Nelson Bay en stelt haar in staat om haar sterke oog voor compositie te combineren met haar passie voor prachtige handillustraties, waardoor haar kenmerkende stijl ontstaat.

Patricia, geboren in Brazilië, opgegroeid in Zuid-Afrika en nu woonachtig in Australië, is echt een kind van de wereld. Ze houdt ervan om nieuwe mondiale invloeden op te zoeken voor haar werk, dat vooral uit de natuurlijke omgeving wordt gehaald.

meer over Patrica Braune:

 

Wemyss: bestaat al meer dan 70 jaar en kan zijn roots direct traceren naar de weefmolen die door de broers George en James Johnston in East Wemyss, Schotland in 1860 werd opgericht. Sinds 2006 is men gevestigd in Dundee.
De ontwerpers van Wemyss werken nauw samen met beste stoffen weverijen en printers over de hele wereld, geïnspireerd op hun archief designs.
De collectie omvat diverse effen, semi-effen stoffen al dan niet FibreGuard of Aquaclean uitgevoerd alsmede origineel bedrukte designs, vitrages, decoratieve weef- en veloursstoffen en getextureerde wandbekleding.

meer info:

 

Sekers Fabrics ( contract): Een van de meest toonaangevende contract stoffen- en wandbekledingsmerk uit de UK, veelvuldig en wereldwijd al ingezet bij diverse prestigieuze projecten zoals cruiseschepen en hotels. De stoffen worden gecertificeerd geleverd en omvatten FR stoffen (Crib 1 en 5), Aquaclean en FibreGuard collecties maar ook IMO en antibacterieel.

Alle stoffen hebben een zeer hoge slijtvastheid (martindale). De collecties zijn beslist prachtig te noemen en zullen bijdragen aan ieder gedegen project. De collectie omvat meubelstoffen, gordijnstoffen, stoffen geschikt voor oa spreien en wandbekleding.

meer info:

 

Sunbury Design ( contract): Hierin vind u met name gecertificeerde project meubelstoffen die aan alle hoge eisen moeten voldoen, zoals FR, (crib 1 en 5) IMO, antibacterieel, Aquaclean . Maar niet alleen in de veel voorkomende uni tinten (al dan niet gedessineerd) maar ook prachtig rijke velvets in zeer gevarieerde patronen, gekenmerkt door toepassingen van heldere tinten in prachtige kleurcombinaties. Ook voor trevira gordijnstoffen in schitterende patronen en texturen, kunt u bij Sunbury Design prima terecht. Zo wordt uw project echt een totaalplaatje.

meer info:

 

Fibre Naturelle: een uit Engeland afkomstig stoffenhuis, perfect geschikt voor de particuliere markt. Omvat een grote diversiteit aan betaalbare stoffen, zowel meubel als gordijn.  Van voiles tot aan embroidered, van linnen tot warme en sterke velvets. Het zit er allemaal in. Ieder jaar komen er prachtig nieuwe collecties uit, die telkens weer een aangename sfeer uitademen en een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding hebben

meer info:

 

iLiv by INO: staat garant voor veelzijdig kleurgebruik en zeer gevarieerde dessins, van eclectisch, artdeco tot romantisch. Mooie prints op linnen en katoen, tot rijk fluweel. Van stoffen geschikt voor gordijnen en kussens, tot meubelen en projectstoffen. De collecties kunnen worden gecombineerd en bevatten vele kleurvarianten die uw klant zeker zullen aanspreken.  Ook verkrijgbaar in brandvertragende kwaliteit. 

meer info:

 

Zephyr & Co: Sophie-Agathe REMY, kunstenaar-schilder die al vele jaren in de Provence (Frankrijk) woont, vindt haar inspiratie in reizen, de poëzie van landschappen en mensen.  Gedreven door een voorliefde voor decor en levenskunst, volgde ze een opleiding tot schilder in erfgoeddecoratie aan de school van Avignon en ontwikkelde ze een professionele activiteit als decoratieschilder.  Door haar talent als kunstenaar-schilder te combineren met haar smaak voor alles wat met het huis te maken heeft, creëerde ze in 2011 "Zephyr & Co" voor de uitgave van objecten met betrekking tot serviesgoed en decoratie.  In zijn picturale creatieve universum versmelten esthetiek en poëzie, zodat kunst zich elke dag in je interieur kan nestelen.

meer info:

 

Edinburgh Weavers: Sinds de oprichting in 1928 heeft Edinburgh Weavers concept en kunst op de eerste plaats gezet. Heden ten daags gebruiken we nog steeds kunstenaars in plaats van stoffenontwerpers. We moedigen hen aan om stukken te ontwikkelen die niet gehinderd worden door de technische beperkingen van de textielproductie. Vervolgens zetten we onze ervaring en vakmanschap in om deze dessins om te zetten in prachtig bedrukt of geweven materiaal. De resultaten zijn werkelijk unieke stoffen - rijker en ingewikkelder. Ze vormen een inspirerende achtergrond voor het hedendaagse leven.

meer info:

 

DURO: Is behang afkomstig uit Zweden en staat vooral bekend om zijn roldruk en krijtverftechnieken. Digitaal zult u dan ook niet tegen komen binnen dit merk. Dessins dateren al vanuit de Jugendstil tot aan hedendaagse patronen en worden nog steeds op traditionele machines van zo’n 100 jaar oud met roldruk geproduceerd. Zowel de gebruikte grondstoffen als ook de verwerking van het residu na het drukken, zijn allen natuur-vriendelijk en volledig cradle to cradle: niets wordt verspild, warmte wordt teruggewonnen aan het plaatselijke energie-bedrijf en het pulp wordt gescheiden van eventuele afvalstoffen en gerecycled tot isolatie voor woningen. DURO staat niet alleen voor duurzaam voor het milieu, maar zeker ook voor uw wanden!

meer info:

 

Fiona Walldesign: het Deense Flügger welke is opgericht in 1897 zette in 1984 hun eigen merk Fiona Wall Design in de markt.
Alle behangen van Fiona zijn op non-woven basis en bied een verscheidenheid aan prachtige kleuren en designs. Er worden vele druktechnieken gebruikt voor het produceren van hun behangen en veel van de collecties kan men kleuren en designs met elkaar combineren, waardoor er een samenhang in de ruimte ontstaat.

meer info:

 

Adelphi Paper Hangings LLC ( USA):   opgericht in 1999, is een kleine, ambachtelijke producent van historisch wandbekleding ( behang ) , welke d.m.v. blokdruk techniek handmatig wordt vervaardigd voor o.a. musea en historische instellingen.
Adelphi Paper Hangings biedt wandbekleding aan die worden gereproduceerd met dezelfde handdrukmethoden en gebruikte materialen van rond 1720-1860.
Naast historische Amerikaanse, Franse en Engelse patronen welke uit hun eigen uitgebreide collectie originele behangpapieren komen, biedt Adelphi patronen aan die zijn gelicentieerd uit diverse historischearchieven.
In Nederland hebben we een aantal projecten afgerond, waaronder een rijksmonument in Haarlem.

meer info:

 

Tatie Lou Designs: is een levendige collectie van de Britse textielontwerpster Louise Wargnier, die oorspronkelijk begon met het afdrukken van Japanse shibori-patronen op textiel voor woninginrichting en accessoires. Terwijl haar passie voor textiel en patronen groeide, verdiepte Tatie Lou zich in behang en we zijn verheugd haar collecties te presenteren die vol levendige kleuren zijn met prachtige handgetekende ontwerpen.

meer info:

 

Divine Savages: is gespecialiseerd in het creëren van een geïnspireerde collectie van onmisbare schatten. Allemaal liefdevol ontworpen vanuit hun hoofdkantoor in Zuid-Londen. Divine Savages is er trots op dat ze een collectie prachtig luxe behang en stoffen, glamoureuze woonaccessoires, fantastische geschenken en limited edition art prints leveren.
Bij Divine Savages is het hun missie om een vleugje verwondering in je huis te injecteren, door moediger gebruik van patroon, print en kleur.

meer info:

 

Juliet Travers: Alle Juliet Travers wallpapers en stoffen zijn met de hand getekend door Juliet en gedrukt en gemaakt in Engeland. Haar stoffen worden digitaal gedrukt op fijn linnen en het behang is gemaakt met behulp van de diepdruktechniek, een afdrukmethode van wereldklasse om maximale details en toon te bereiken. Dit is het enige proces dat de details van Juliet's originele ontwerpen kan vastleggen en tijdens de productie online dezelfde kwaliteit van het werk kan creëren.
Ook kussens die passen bij haar stoffen en behang.

meer info:

 

Troy North Trimmings: is een familiebedrijf gevestigd in het mooie Northumberland.
Het bedrijf werd 40 jaar geleden opgericht door Jim & Carole Little en begon als leveranciers aan de meubelhandel. Zoon Damon en dochter Rachel, zijn 25 jaar geleden toegetreden tot het bedrijf en zijn nu eigenaar en leiden het bedrijf samen.
De productportfolio is gegroeid en geëvolueerd om alle aspecten van toeters en bellen te dekken. De collecties zijn uniek en inspirerend en ontworpen door Rachel. 

meer info:

 

Plume & Laine: is een familiebedrijf opgericht in 1993. In het hart van de Côte Chalonnaise, in Saint Désert. Frankrijk staat natuurlijk bekend om zijn passementen welke veel worden gebruikt in het interieur. Ben je op zoek voor de afwerking van gordijnen of van een lampenkap met de collecties van P & L heb je hierin een ruime keuze. Ook meubelstoffeerders kunnen hier uitstekend terecht voor de producten die zij leveren. 

meer info:

 

Grupo TD: Neem plaats! Want In Name Of levert zitmeubelen van het Spaanse merk Grupo TD.
Dit familiebedrijf maakt sinds 1996 hoogwaardige zitmeubelen voor zowel de commerciële als de projectmarkt. Een combinatie van diversiteit aan designs, comfortabele zitcomfort, hoge kwaliteit en een goede service, is waar Grupo TD garant voor staat.
Er is keuze uit een uitgebreide scala aan sofa’s , fauteuils, eetkamerstoelen, barkrukken, footstools, bed-achterwanden , welke gestoffeerd worden in de door u aangeleverde stof. Voor maatwerk kunt ook u bij ons terecht. We gaan dan in overleg met u als klant kijken naar de mogelijkheden.
Ook voor de projectmarkt bent u bij ons aan het goede adres.
Wij leveren als geen ander zitmeubelen welke aan de eisen van deze markt voldoen. Of het nu om een restaurant gaat of een hotel, of u heeft een eigen ontwerp van een zitmeubel, wij draaien onze hand er niet voor om en gaan graag in overleg met u en hiermee aan de slag.

meer info: