ONZE MERKEN

 

Maison Thevenon: Opgericht in 1908 in Puy-en-Velay (Frankrijk), is een van die familiebedrijven die zich inzetten voor het behoud en de promotie van de Franse knowhow. Ze maken al vier generaties lang stoffen van vader op zoon (en dochter) en weven hun verhaal van "luxe zonder arrogantie", gedreven door hun gemeenschappelijke passie voor Franse textieldecoratie, tussen elegantie en fantasie. En sinds eind 2022 heeft men hun eerste behang collectie uitgebracht, van een aantal van hun ontwerpen. 

meer info:

 

Zephyr & Co: Sophie-Agathe REMY, kunstenaar-schilder die al vele jaren in de Provence (Frankrijk) woont, vindt haar inspiratie in reizen, de poëzie van landschappen en mensen.  Gedreven door een voorliefde voor decor en levenskunst, volgde ze een opleiding tot schilder in erfgoeddecoratie aan de school van Avignon en ontwikkelde ze een professionele activiteit als decoratieschilder.  Door haar talent als kunstenaar-schilder te combineren met haar smaak voor alles wat met het huis te maken heeft, creëerde ze in 2011 "Zephyr & Co" voor de uitgave van objecten met betrekking tot serviesgoed en decoratie.  In zijn picturale creatieve universum versmelten esthetiek en poëzie, zodat kunst zich elke dag in je interieur kan nestelen.

meer info:

 

Wemyss: bestaat al meer dan 70 jaar en kan zijn roots direct traceren naar de weefmolen die door de broers George en James Johnston in East Wemyss, Schotland in 1860 werd opgericht. Sinds 2006 is men gevestigd in Dundee.
De ontwerpers van Wemyss werken nauw samen met beste stoffen weverijen en printers over de hele wereld, geïnspireerd op hun archief designs.
De collectie omvat diverse effen, semi-effen stoffen al dan niet FibreGuard of Aquaclean uitgevoerd alsmede origineel bedrukte designs, vitrages, decoratieve weef- en veloursstoffen en getextureerde wandbekleding.

meer info:

 

Sekers Fabrics ( contract): Een van de meest toonaangevende contract stoffen- en wandbekledingsmerk uit de UK, veelvuldig en wereldwijd al ingezet bij diverse prestigieuze projecten zoals cruiseschepen en hotels. De stoffen worden gecertificeerd geleverd en omvatten FR stoffen (Crib 1 en 5), Aquaclean en FibreGuard collecties maar ook IMO en antibacterieel.

Alle stoffen hebben een zeer hoge slijtvastheid (martindale). De collecties zijn beslist prachtig te noemen en zullen bijdragen aan ieder gedegen project. De collectie omvat meubelstoffen, gordijnstoffen, stoffen geschikt voor oa spreien en wandbekleding.

meer info:

 

Sunbury Design ( contract): Hierin vind u met name gecertificeerde project meubelstoffen die aan alle hoge eisen moeten voldoen, zoals FR, (crib 1 en 5) IMO, antibacterieel, Aquaclean . Maar niet alleen in de veel voorkomende uni tinten (al dan niet gedessineerd) maar ook prachtig rijke velvets in zeer gevarieerde patronen, gekenmerkt door toepassingen van heldere tinten in prachtige kleurcombinaties. Ook voor trevira gordijnstoffen in schitterende patronen en texturen, kunt u bij Sunbury Design prima terecht. Zo wordt uw project echt een totaalplaatje.

meer info:

 

ILIV Contract: The SMD Group, opgericht in 1987, is een familiebedrijf met een erfgoed dat net zo rijk en levendig is als het thuisland Lancashire. Gelegen in het hart van een regio die bekend staat om zijn historische bijdragen aan de katoenspinnerij, weef-, druk- en verfindustrie, is SMD erg trots op zijn associatie met de industriële revolutie in Noord-Engeland.

In 2013 werd ILIV gelanceerd, en naast de residential stoffen, heeft het ook een uitgebreide collectie aan projectstoffen. Voor deze projectstoffen kunt u bij ons terecht. Naast diverse weefstoffen bevat de collectie ook diverse print stoffen. De designs kunnen op diverse basis stoffen geprint worden.

meer info:

 

Kjellerup Væveri: Produceert meubelstoffen, gordijnen en kussens. Sinds de oprichting in 1950 is het weefbedrijf geworteld in de Scandinavische ambachts- en weeftraditie en draagt ​​het als onderleverancier bij aan het Scandinavische designerfgoed.

Kjellerup Væveri is nu, net als in 1950, gebaseerd op gedegen kennis van wat materialen, mensen en machines samen kunnen doen. Iedereen in de weverij wordt gedreven door nieuwsgierigheid en interesse in proces en product en beschikt over een fundamentele beroepstrots.

meer info:

 

Eustergerling Textile Group: De internationale textieluitgeverij “Eustergerling Textile Group GmbH” werd in 2007 in Bad Berneck opgericht en heeft een Nederlandse tintje. Eustergerling is nog erg jong, maar de oprichters hebben meer dan tien jaar ervaring in het werken en ontwikkelen van exclusieve textielontwerpen. Het hele spectrum aan stofsoorten kwam hier samen, van Florentijns borduurwerk tot elegante effen en tafzijden tot dubbele weefsels en burn-outs. Het assortiment varieerde van origineel, klassiek tot ultramodern, zelfs avant-garde. De stoffen bestonden uit polyester, linnen, katoen, zijde, viscose, wol en mengsels daarvan.

meer info

 

Pihlgren ja Ritola Oy: Is een traditionele behangfabrikant met een unieke, historische collectie behangdessins van eind 19e eeuw tot de jaren zeventig. Ze bestaan al sinds 1930, dus vakmanschap en traditie zitten in hun aard. Geloven in dat het creëren van een echt expressief behang van hoge kwaliteit een beetje moeite kost, dus verf en de juiste papier keuze - zoals dat al tientallen jaren het geval is.

De collectie biedt een ruime keuze aan verschillende behangstijlen: klassiek behang in Revival-stijl, delicate moderne ontwerpen uit het midden van de eeuw en kleurrijke ontwerpen uit de jaren zestig en zeventig.

meer info:

 

Patricia Braune:

Na 20 jaar in de reclame als grafisch ontwerper en art director, begon Patricia aan een nieuwe carrière in oppervlakteontwerp en werd er al snel verliefd op. Ze werkt vanuit haar studio in Nelson Bay en stelt haar in staat om haar sterke oog voor compositie te combineren met haar passie voor prachtige handillustraties, waardoor haar kenmerkende stijl ontstaat.

Patricia, geboren in Brazilië, opgegroeid in Zuid-Afrika en nu woonachtig in Australië, is echt een kind van de wereld. Ze houdt ervan om nieuwe mondiale invloeden op te zoeken voor haar werk, dat vooral uit de natuurlijke omgeving wordt gehaald.

meer over Patrica Braune:

 

Adelphi Paper Hangings LLC ( USA):   opgericht in 1999, is een kleine, ambachtelijke producent van historisch wandbekleding ( behang ) , welke d.m.v. blokdruk techniek handmatig wordt vervaardigd voor o.a. musea en historische instellingen.
Adelphi Paper Hangings biedt wandbekleding aan die worden gereproduceerd met dezelfde handdrukmethoden en gebruikte materialen van rond 1720-1860.
Naast historische Amerikaanse, Franse en Engelse patronen welke uit hun eigen uitgebreide collectie originele behangpapieren komen, biedt Adelphi patronen aan die zijn gelicentieerd uit diverse historischearchieven.
In Nederland hebben we een aantal projecten afgerond, waaronder een rijksmonument in Haarlem.

meer info:

 

Tatie Lou Designs: is een levendige collectie van de Britse textielontwerpster Louise Wargnier, die oorspronkelijk begon met het afdrukken van Japanse shibori-patronen op textiel voor woninginrichting en accessoires. Terwijl haar passie voor textiel en patronen groeide, verdiepte Tatie Lou zich in behang en we zijn verheugd haar collecties te presenteren die vol levendige kleuren zijn met prachtige handgetekende ontwerpen.

meer info:

 

Divine Savages: is gespecialiseerd in het creëren van een geïnspireerde collectie van onmisbare schatten. Allemaal liefdevol ontworpen vanuit hun hoofdkantoor in Zuid-Londen. Divine Savages is er trots op dat ze een collectie prachtig luxe behang en stoffen, glamoureuze woonaccessoires, fantastische geschenken en limited edition art prints leveren.
Bij Divine Savages is het hun missie om een vleugje verwondering in je huis te injecteren, door moediger gebruik van patroon, print en kleur.

meer info:

 

Plume & Laine: is een familiebedrijf opgericht in 1993. In het hart van de Côte Chalonnaise, in Saint Désert. Frankrijk staat natuurlijk bekend om zijn passementen welke veel worden gebruikt in het interieur. Ben je op zoek voor de afwerking van gordijnen of van een lampenkap met de collecties van P & L heb je hierin een ruime keuze. Ook meubelstoffeerders kunnen hier uitstekend terecht voor de producten die zij leveren. 

meer info:

 

Grupo TD: Neem plaats! Want In Name Of levert zitmeubelen van het Spaanse merk Grupo TD.
Dit familiebedrijf maakt sinds 1996 hoogwaardige zitmeubelen voor zowel de commerciële als de projectmarkt. Een combinatie van diversiteit aan designs, comfortabele zitcomfort, hoge kwaliteit en een goede service, is waar Grupo TD garant voor staat.
Er is keuze uit een uitgebreide scala aan sofa’s , fauteuils, eetkamerstoelen, barkrukken, footstools, bed-achterwanden , welke gestoffeerd worden in de door u aangeleverde stof. Voor maatwerk kunt ook u bij ons terecht. We gaan dan in overleg met u als klant kijken naar de mogelijkheden.
Ook voor de projectmarkt bent u bij ons aan het goede adres.
Wij leveren als geen ander zitmeubelen welke aan de eisen van deze markt voldoen. Of het nu om een restaurant gaat of een hotel, of u heeft een eigen ontwerp van een zitmeubel, wij draaien onze hand er niet voor om en gaan graag in overleg met u en hiermee aan de slag.

meer info: